2014. november 5., szerda

Csokis-mentás szappan








Csokis-mentás szappan nem csak nőknek! Unisex illatú, így bármelyik nem nek kitűnő ajándék lehet. Saját termesztésű mentát tartalmaz. A zöld színhez kevertem még egy kis zöld agyagot is.


Mit érdemes tudni a zöld agyagról?


A zöld agyag több mint tízezer évvel ezelőtt rakódott le mélyen a földben, így civilizációnk ártalmas környezeti hatásai nem szennyezhették el. Igen gazdag ásványi anyagokban és nyomelemekben, mint pl. a szilícium, vas, magnézium, kalcium, kálium, nátrium, cink, szelén vagy a kobalt. Színét a benne található réztartalmú anyagoknak köszönheti. Kiterjedt lelőhelyeit elsősorban Franciaországban találhatjuk, ahol felhasználásának is nagy hagyományai vannak. A kitermelés után az agyagot tűző napon szárítják, majd további felhasználástól függően különböző méretű szemcsékre őrlik. Külsőleg és belsőleg is használják, táplálékkiegészítők, gyógypakolások, fürdősók, kozmetikumok részeként.
Natúrkozmetikai jelentőségét tisztító, méregtelenítő, puhító, hámsejt eltávolító hatása adja. A 3-5 rétegű ásványi szerkezet minden más agyagnál erősebben vonzza magához a szennyeződéseket, így használata után a bőr megújult, puha és sima lesz. A zsíros, pattanásos bőrre rendkívül jótékony tisztító, gyulladáscsökkentő, méregtelenítő hatása miatt.
Használhatjuk maszkként, ekkor vízzel, gyógynövényfőzettel, aloe verával, mézzel keverhetjük. Mattító hatás eléréséhez csekély mennyiségben adhatjuk bármely arckrémhez is.

Az agyag arctisztító kozmetikumok fontos természetes alapanyaga, de önmagában is kiváló bőrtisztító. Használata: szórjunk a megnedvesített kezünkre (vagy nedves vattalapocskára) egy kis agyagport, majd a vízzel dörzsöljük össze krémes állagúvá. Ezzel kenjük át a bőrt, majd öblítsük le. Ezután használjunk a bőrtípusunknak megfelelő arcápoló krémet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése