2014. november 5., szerda

Csokis-chillis szappan

                                                             
   Még szeletelés előtt


Egy narancsvirág-illatú szappant hoztam Nektek. A chillipornak köszönhetően vérpezsdítő hatású; a csokoládé pedig kényezteti a csokifüggők kicsiny lelkét. :)


A chillipaprika hatásai a bőrre és a szervezetre

A chili paprika csípős termésű paprikafajta, melyet trópusi vagy szubtrópusi égövön termesztenek. A legáltalánosabb vélekedés szerint a chilit legelőször Mexikóban háziasították több mint 6000 évvel ezelőtt. A chili paprika, mint minden paprika fajta, nagy mennyiségben tartalmaz C-vitamint, A provitamint és kapszaicint. A kapszaicin felelős a chili és bármely más erős paprika csípős ízéért. A chili paprikát számos nemzet előszeretettel használja főként ételek fűszerezésére, illetve gyógyhatású késztímények, kozmetikumok összetevőjeként.

A kapszaicin hatásai
A többek közt a chili paprikából is kivonható kapszaicin hasznos segítséget nyújt egészségünk védelmében és a szervezet gyógyításában egyaránt.  A kapszaicin tartalmú készítmények:
- fájdalomcsillapító hatásúak,
- vérbőségfokozó hatásúak,
- gyulladáscsökkentő hatásúak,
- fertőzésgátló hatásúak,
- emésztést elősegítő hatásúak.
Emellett a chili paprika rendszeres fogyasztása serkenti az emésztést, a vérkeringést, enyhíti a hátfájás, a migrén illetve az ízületi gyulladások tüneteit. A gyomor nyálkahártyáját védi az alkohol okozta károsodásoktól, zsírégető, anyagcserefokozó hatása a diétázók számára kifejezetten előnyös, mivel elfogyasztása nagyobb nyál- és gyomornedv termelés által felgyorsítja az emésztést.

Chili krém – narancsbőr ellen
Orvosilag bizonyított, hogy a chili kivonat felgyorsítja a kötőszövetekben lerakódott zsír oldását és elszállítását. Zsírégető, fogyasztó hatású, a narancsbőr elleni vákumkezelés utókezeléseként hosszabb ideig fenntartja a fokozott vérbőséget, az erek és a nyirokrendszer méregtelenítését. A sápadt, fakó bőrfelszínt élénk színűvé teszi, frissíti a fáradt bőrt.

A chili paprika veszélyei

A chili paprika túlzott mennyiségben való használata külsőleg irritációt, belsőleg kellemetlen tüneteket okozhat. A chili paprika érintése után ne érints nyálkahártyát (szem, száj, nemi szervek)! Gyomorfekélyesek és gyomorrontásban szenvedők kerüljék a chili paprika fogyasztását!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése